Fenerbahçe Beko’nun genç yıldızı Tarık Biberovic, EuroLeague şampiyonluğu sonrası kutlamalarda geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. NBA’e transfer ihtimali sorulan Biberovic, ilk kez resmen gelen teklifleri doğruladı.
THY EuroLeague finalinde Monaco’yu mağlup ederek ikinci kez kupayı müzesine götüren Fenerbahçe Beko, şampiyonluğu büyük coşkuyla kutladı. Bağdat Caddesi’nde yapılan kutlamalarda konuşan Biberovic, sezon içindeki gelişimini ve teknik direktör Saras Jasikevicius’un katkısını şu sözlerle anlattı:
“Saras’ın gelişiyle birlikte istikrarlı bir şekilde süre almaya başladım. Ne zaman konuşursak kaliteli bir şekilde konuşuyor. Az ve öz. Bana çok yardımcı oluyor, kendimi geliştirmeye devam edeceğim.”
NBA Tekliflerini Doğruladı
Biberovic, adı uzun süredir NBA takımlarıyla anılan oyuncular arasında yer alıyordu. Bu konuda ilk kez açık konuşan genç oyuncu, şunları söyledi:
“NBA konusunda çok konuşmak istemiyorum. Tabii ki teklifler var. En iyisi hangisi ona bakacağız. Ama şimdi konuşmam doğru olmaz. Önümüzde bir kupa daha var. Sezonu 3 kupayla tamamlamak istiyoruz.”
Öte yandan Eurohoops’un geçtiği habere göre; Tarık Biberovic ve takım arkadaşı Nigel Hayes-Davis’in sezon sonunda NBA’e transfer olması yüksek ihtimal olarak değerlendiriliyor.
Tarık Biberovic’in NBA yolculuğu öncesi son sözü şampiyonluk hırsı oldu. Genç yıldızın geleceği yaz döneminin en çok konuşulacak başlıklarından biri olmaya aday. Gelişmeleri yakından takip etmek isteyen basketbol severler için bu süreç oldukça heyecan verici olacak.