gokhann
Üye
Süper Lig'in 27. haftasında oynanan Alanyaspor - Galatasaray mücadelesi, saha içindeki rekabetin yanı sıra devre arasında yaşanan olaylarla da gündem oldu. İlk yarının sonunda tünelde çıkan tartışma sonucu Galatasaray kalecisi Günay Güvenç ve Alanyaspor Genel Direktörü Mevlüthan Çavuşoğlu kırmızı kart gördü. Olayların ardından iki isimden de çarpıcı açıklamalar geldi.
Günay Güvenç: “Küfür Etmedim, Bunu Uyduruyorlar”
Maçın devre arasında yaşanan gerginlik sonrası kırmızı kart gören Günay Güvenç, Beyaz TV’ye yaptığı açıklamada kendisine yöneltilen küfür iddialarını sert bir dille yalanladı.Günay Güvenç, olay anını şu sözlerle anlattı:
"Olay sadece benim ve Mevlüthan Çavuşoğlu ağabeyin diyaloğundan ibaret. Hakemlik bir şey yok. Küfür iftirasını nasıl atıyorlar? Hakeme, bizim küfürleştiğimiz yönünde bilgi gitmiş. Böyle bir şey olmadı. Küfür etsem, dik durur söylerim. Hakemin raporunda öyle bir şey yazamaz, uydurmasınlar. Bu kul hakkına giriyor."
Alanyaspor Cephesinden Açıklama: “İkimiz de Atılacak Bir Şey Yapmadık”
Yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Alanyaspor Genel Direktörü Mevlüthan Çavuşoğlu ise hakemin kararına şaşırdıklarını belirtti:"Koridorda çok büyütülecek bir şey olmadı. İlk yarı bittiğinde Galatasaray’ın hakeme tepkisi oldu. Günay Güvenç de itiraz ediyordu, ben de ‘Sen sporcusun, içeri gir’ dedim. Sonrasında Galatasaraylı oyuncular ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Jandarma, hakem ve oyuncular arasında bir set oluşturdu."
Hakemin kırmızı kart kararı hakkında da konuşan Çavuşoğlu, olayların büyütüldüğünü ve cezanın haksız olduğunu savundu:
"İkinci yarı başlarken dördüncü hakem geldi ve ‘Hakem sizi attı’ dedi. Günay ile şaşırdık çünkü aramızda herhangi bir olay olmadı. Hakeme sorduk, ‘Ben gerideydim, görmedim’ dedi. İkimiz de atılacak bir şey yapmadık."
TFF ve Disiplin Kurulu’na Çağrı
Olayın ardından Disiplin Kurulu ve TFF’ye seslenen Mevlüthan Çavuşoğlu, cezanın haksız olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini ifade etti:"TFF ve Disiplin Kurulu, Günay ve benim adıma bu cezayı gözden geçirmeli. Hakemlik bir şey yoktu ama Galatasaray devre arasında hakemi bekledi. Bunun sonucunda da bir gerginlik
oluştu. Biz kimseye hakaret etmedik, cezaların kaldırılmasını bekliyoruz."
Galatasaray’ın Alanyaspor’u 2-1 mağlup ettiği mücadelede saha içindeki heyecanın yanı sıra devre arasında yaşanan tartışmalar da gündeme damga vurdu. Günay Güvenç ve Mevlüthan Çavuşoğlu, kırmızı kart kararına tepki gösterirken, hakemin verdiği bu cezanın haksız olduğunu savundular. TFF ve Disiplin Kurulu’nun nasıl bir karar vereceği ise merak konusu.