Final-Four Yolunda Kritik Galibiyet
Yunan temsilcisi Panathinaikos, Atina'da oynanan serinin 5. maçında temsilcimiz Anadolu Efes'i 75-67 mağlup ederek EuroLeague'de Final-Four biletini kaptı. Bu sonuçla Panathinaikos, Fenerbahçe Beko'nun rakibi oldu. Mücadelenin yıldızı ise 28 sayı ve 8 ribauntla oynayan Cedi Osman'dı.Sosyal Medyada Tepki Yağdı
Maç boyunca sergilediği sevinç gösterileri bazı Türk basketbolseverler tarafından "abartılı" ve "saygısızca" olarak nitelendirildi. Sosyal medyada çok sayıda taraftar, Osman'ı hedef alarak milli oyuncunun Anadolu Efes'e karşı fazla hırslı davrandığını dile getirdi.Cedi Osman'dan Açıklama Geldi
Yoğun tepkiler üzerine Cedi Osman bir açıklama yaparak, herhangi bir kötü niyeti olmadığını ve hareketlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi:"En başından itibaren kötü niyetli hiçbir sevinmem olmadı. Ne Efes oyuncularına, ne bençine, ne de Tuncay Bey'e yönelik herhangi bir hareketim olmadı."
İstanbul'da oynanan önceki maçta da benzer tepkilerle karşılaştığını ifade eden Osman, şunları ekledi:
"İstanbul'da taraftara bir kez bile başımı kaldırmadım. Bana neler neler söylendi ama hiçbir zaman başımı bile kaldırmadım. Sadece oyuna ve takımıma konsantre oldum."
Ergin Ataman: "Cedi Maçı mı Bıraksın?"
Cedi Osman’a destek veren bir diğer isim ise Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman oldu. Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Ataman, oyuncusunun hedef alınmasını eleştirerek şöyle konuştu:"Efes taraftarının Cedi’ye yaptıklarını yadırgıyorum. Cedi ne yapacaktı, karşısında Türk takımı var diye maçı mı bırakacaktı?"