Manchester United’da teknik direktör Ruben Amorim, UEFA Avrupa Ligi’nde Lyon ile oynanacak kritik rövanş öncesi kalede kime görev vereceğini açıkladı. Taraftarların merakla beklediği bu karar, tartışmalara noktayı koydu: Kaleyi yeniden Andre Onana koruyacak.
İkilemin Sebebi Neydi?
Fransa'da oynanan ilk maçta Manchester United, son dakikalarda yediği gollerle Lyon karşısında 2-2 berabere kalmıştı. O maçta yaptığı hatalar nedeniyle yoğun eleştiri alan Andre Onana, hemen ardından Premier Lig’deki Newcastle United mücadelesinde kadroya alınmamış ve kaleyi Altay Bayındır devralmıştı.
Amorim’den Açıklama Geldi
Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Ruben Amorim, şu ifadeleri kullandı:“Onana yarınki maçta oynayacak. Ben sadece antrenör değilim, aynı zamanda eski bir futbolcuyum. Bu tarz durumlarda oyunculara zihinsel olarak destek vermek de önemli. Hafta sonu için Altay’ın oynamasının doğru olduğunu düşündüm, ama şimdi Onana’ya güveniyorum.”
Kalecilerin Performans Kıyaslaması
Kaleci | Maç | Yediği Gol | Gol Yemediği Maç |
---|---|---|---|
Andre Onana | 43 | 56 | 10 |
Altay Bayındır | 7 | 12 | 2 |
Sezon başında Fenerbahçe’den transfer edilen Altay Bayındır, Premier Lig’de ilk kez geçtiğimiz hafta forma giymişti. Performansı beğenilse de Avrupa’daki kritik eşleşmede tecrübeli kaleci Onana’ya dönüş yapılmış oldu.